Ez egy régebbi bejegyzés frissítése.

A Székelyföld Gazdasága Infografikák volt az első bejegyzés az éppen 4 éves szülinapját ünneplő SZÉKELYDATA blogon. Most kapott egy jól megérdemelt frissítést.

Ma egy új eszközzel, Flourish-sal készített interaktív vizualizációkat hoztam nektek. Ez a tool kiemelkedően jó a történetmesélésben, és mivel kompatibilis Vega-val, gyakorlatilag bármilyen viz beágyazása lehetséges. Jó szórakozást! (teljes képernyő)


UPDATE: Készítettem egy általános, régiók (és nem cégek) szerinti lebontást is. Ez talán sokkal jobban bemutatja a székelyföldi gazdaság helyzetét, ha csak egy perced van (teljes képernyő).


ADATOK + KÓD: Az adatokat ezzel a Jupyter notebook-kal dolgoztam fel, Ez volt az iparágakra való lebontás, és ez a végső formázás. Az interaktív vizualizációhoz a Flourish-t használtam. Az adatok forrása az omnibus.ro volt.

A poszt célja nem a hajszálpontos adatszolgáltatás, hanem az, hogy egy általános képet adjon a székelyföldi régióban létező cégek jelenlegi gazdasági helyzetről és regionális eloszlásukról. Az iparágakba történő besorolás korántsem tökéletes és valószínüleg finomítható. Jelen célra, azonban ez a megközelítés megfelelt.

  •  
  •  

Csala Dénes

adatblogger

1
Szólj hozzá!

szólj hozzá | iratkozz fel ↓

  Subscribe  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Térjhazavándor
Vendég

Érdekes adatok. 😀 Egy kicsit zavaró, hogy amikor évet váltasz, repkednek össze vissza a buborékok, de nem látszik a különbség egyből.