Ez egy régebbi bejegyzés frissítése.
Ez a bejegyzés 2020-ban kapott egy frissítést.

A Székelyföld Gazdasága Infografikák volt az első bejegyzés az éppen 4 éves szülinapját ünneplő SZÉKELYDATA blogon. Most kapott egy jól megérdemelt frissítést.

Ma egy új eszközzel, Flourish-sal készített interaktív vizualizációkat hoztam nektek. Ez a tool kiemelkedően jó a történetmesélésben, és mivel kompatibilis Vega-val, gyakorlatilag bármilyen viz beágyazása lehetséges. Jó szórakozást! (teljes képernyő)


ADATOK + KÓD: Az adatokat ezzel a Jupyter notebook-kal dolgoztam fel, Ez volt az iparágakra való lebontás, és ez a végső formázás. Az interaktív vizualizációhoz a Flourish-t használtam. Az adatok forrása az omnibus.ro volt.

A poszt célja nem a hajszálpontos adatszolgáltatás, hanem az, hogy egy általános képet adjon a székelyföldi régióban létező cégek jelenlegi gazdasági helyzetről és regionális eloszlásukról. Az iparágakba történő besorolás korántsem tökéletes és valószínüleg finomítható. Jelen célra, azonban ez a megközelítés megfelelt.

 
 

Csala Dénes

adatblogger

1 hozzászólás

Térjhazavándor · 2018-12-18 - 13:13

Érdekes adatok. 😀 Egy kicsit zavaró, hogy amikor évet váltasz, repkednek össze vissza a buborékok, de nem látszik a különbség egyből.

szólj hozzá | iratkozz fel ↓